Dani zime na Kozari

Drugog dana 17. privredno-turističke manifestacije “Dani zime na Kozari” održana su sportska i gastro takmičenja. Planirani ski kup nije održan zbog nedostatka snijega jer su ovi dani više ličili na “Dane proljeća”.

U gastro takmičenju je učestvovalo 29 ekipa u kategorijama srednje škole, izviđači, planinari i lovačka udruženja koji su se nadmetali u pripremanju čorbe u kotlićima. Naše Planinarsko društvo “Klekovača” je osvojilo prvo mjesto u kategoriji planinara i izviđača. Pored kvaliteta jela (čorbe) i načina pripreme ocjenjivala se urednost prostora i štanda. Posjetiocima smo izložili dio planinarske opreme, reklamne materijale i brošure. Takođe, posjetiocima smo ponudili kuvano vino (sa toliko sastojaka bio je to kompot), uštipke i plate sa mezom.

Po završetku takmičarskog dijela za našom, prvoplasiranom čorbom, tražio se tanjir više. Vrlo brzo je nestalo čak 240 porcija.

Vrijedna takmičarska ekipa u sastavu Marko, Mrđo, Sanja, Gojko i Boris zajedno sa ostalim članovima potrudila se da prezentuje naše Društvo, rad i misiju ali i da predstavi Kozaru.

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress