May, 2021

now browsing by month

 

Planinarski marš

Grb grada
Grb grada

Planinarsko društvo „Klekovača“ Prijedor svake godine, pa i ove, organizuje planinarski marš koji će se održati u nedjelju, 16.05.2021. godine povodom Dana oslobođenja grada Prijedora u II svjetskom ratu. Marš će biti izveden na Kozari i to od Malog Palančišta, preko Maslin baira prema Kotlovači. Pokrovitelj je, kao i svake godine, Grad Prijedor.

PROGRAM MARŠA:

  1. 8:00 – polazak autobusa ispred Sportske dvorane „Mladost“;
  2. 8:30 – dolazak do škole u Malom Palančištu i početak pohoda, uspon na Maslin bair (691m);
  3. 13:00 – dolazak prvih učesnika na Kotlovaču;
  4. 14:00 – zajednički ručak;
  5. 16:00 – kraj manifestacije i povratak sa Kotlovače.

Opšti uslovi za učešće:odlično zdravlje, fizička kondicija i psihička stabilnost, planinarske cipele (patike ne dolaze u obzir!), odgovarajuća planinarska odjeća u odnosu na meteo prilike, rezervna presvlaka, zaštita od kiše, štapovi za hodanje, ranac, hrana, voda, planinarska iskaznica, komplet prve pomoći.

U planinarskom domu „Kotlovača“ će biti upriličen besplatan ručak za sve učesnike pohoda.

Zbog trenutne zabrane okupljanja većeg broja osoba na jednom mjestu na maršu će učestvovati samo članovi Planinarskog društva „Klekovača“ Prijedor.

Prijave za učešće su obavezne zbog ograničenog broja mjesta u autobusu. Prijave izvršiti kod Duška Vujičića na 065/611-052 do petka, 14.05.2021. godine.

Prevoz je besplatan.

Učesnici obilaze stazu na sopstvenu odgovornost.

Pridružite nam se!

FEEL KOZARA – VIA FERRATA BIJELI KAMEN (SEKTOR BRŠLJAN)

Naša Kozara može da ponudi mnogo više od šetnje proplancima i šumama. U ovom kratkom promotivnom video materijalu pogledajte šta smo to izgradili, zašto ovaj sektor nosi baš takvo ime, ko su čuvari ovih stijena i kome dolazimo u goste kada smo tamo. Uživajte u avanturi, ali samo ako ste obučeni za ove aktivnosti, ako koristite sigurnosnu opremu i ako se pridržavate svih pravila! I naravno, čuvajte prirodu! Više informacija potražite na www.pdklekovaca.org ili putem e-maila: dom@pdklekovaca.org Projekat “FEEL KOZARA” sufinansira Evropska unija putem EU4Business projekta koji zajednički provode GIZ, UNDP i ILO u okviru Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj SR Njemačke (BMZ).

FEEL KOZARA

#pdklekovaca#kotlovaca#feelkozara

© 2021: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress