Kočićevim stazama na Manjaču

Lijep dan, sunčana nedjelja i još jedan planinarski pohod. Ovog puta “Kočićevim stazama” kroz predivne pejzaže Manjače i vrh Tisovac (1100 m).

Okupljanje raspoloženih planinara kod planinarskog Doma Lokvari propraćeno je kafom, čajem, rakijom… Oko 9:30 smo se uputili prema zacrtanom vrhu. Predivno zelenilo, sunce ali i povremeno jak vjetar su obojili ovaj dan posebnom motivacijom. Planinari nisu bili sami, u stopu ih je pratila pas Flekica koja je uz svoj razigrani tempo uveseljavala atmosferu i učinila dan ljepšim.

Pred sam uspon na vrh, vjetar se pojačao ali to nije spriječilo planinare da se uz osmijeh ubrzo nađu na predivnom vrhu odakle se pruža nezaboravan prizor. Nakon odmora, druženja, doručka/ručka, planinari su se ponovo uputili do planinarskog doma gdje su nastavili druženje. Pred sam kraj začula se pjesma uz gitaru, što je ostavilo prijatan završni utisak.

Nakon toga, planinari su obišli porodičnu kuću Petra Kočića u Stričićima, gdje su napravili par fotografija a potom se rumenog lica od sunca i vjetra uputili svojim kućama….do sljedećeg pohoda.

Tekst: Sanja Topić

Fotografije: Sanja Topić, Ljubiša Aramanda i Zdravko Nišević

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2022: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress