Mladi planinari – jun 2021.

Početak juna je uvijek poseban za naše planinarsko društvo. Prije tačno 68 godina, 6. juna 1953. godine osnovano je Planinarsko drustvo Klekovača. Sve to vrijeme, čak i ratnom periodu postojao je kontinuitet u radu i Društvo je uvijek bilo aktivno.

Veće grupa naših članova je rođendan Društva proslavila na planini čije ime nosimo, a mi smo odlučili da taj značajan datum obilježimo prenošenjem znanja na naše mlade članove, jer je upravo taj rad sa mladima zaslužan za kontinuitet u radu Društva.

Grupa naših mladih članova iz Oštre Luke uz pojačanje od jednog banjalučanina je provela lijep vikend na Kozari, u našem domu Kotlovača. Učili su o planinarenju, pravilima ponašanja u prirodi i planinarskim domovima, prohodali nekim od najljepših staza Kozare, upoznali se tehničkom opremom i čak probali neke od tehnika koristeći užad i ostalu opremu.

Naravno, ostalo je dosta vremena i za odmor i zabavu uz logorsku vatru i kino projekciju. Na povratku su obišli i Mehmedovu crkvu na Pilaništu i čuli jednu zanimljivu priču o zabranjenoj ljubavi.

Hvala našoj Suzi koja je najviše zaslužna za ovaj vikend, ali i drugim našim planinarima koji su se trudili da prenesu neka znanja i ljubav prema planinama i na ove mlade ljude.

Tekst: D. Zgodić

Foto: S. Petković, N. Milošević, D. Petković, L. Ivanković

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress