September, 2015

now browsing by month

 

Pojedinačni kup Republike Srpske u orijentaciji

Planinarski savez Republike Srpske (PSRS) je uz pomoć Planinarskog društva “Klekovača” iz Prijedora oragnizovao I Pojedinačni kup Republike Srpske u orijentaciji. Takmičenje se održalo u nedjelju 20. septembra na planini Kozari i to na lokalitetu Mrakovica. Takmičari su morali da obiđu svih šest kontronih tačaka kako bi uspješno završili trku. Snalazili su se uz pomoć karte koja je specijalno izrađena za orijentacijska takmičenja u razmjeru 1:7500. Radi se o karti užeg dijala Mrakovice koji se odnosi na prostor oko memorijalne zone sa ucrtnim svim bitnim detaljima kao što su na primjer mravinjaci, vododerine i slično.

Jaka kiša i nepovoljne vremenske prilike, tj. neprilike nisu omele one najhrabrije da se okušaju u orijentaciji. Stazu je postavio Načelnik orijentacijske službe PSRS Žarko Krsmanović uz pomoć Marka Sarića i Duška Blažića. Takmičenje se odvijalo po grupama za muškarce i žene i u tri starosne kategorije:

 1. juniori do 18 godina;
 2. seniori od 18 do 45 godina;
 3. veterani preko 45 godina.

Dakle, ukupno šest kategorija.

Prvo mjesto u grupi juniora je osvojio iz Danilo Delić iz PSD “Glasinac” Sokolac. U grupi seniora rang je sljedeći:

 • žene:
 1. Marija Lekanić – PSD “Stolac” Višegrad;
 2. Milica Delić – PSD “Glasinac” Sokolac.
 • muškarci:
 1. Igor Mučibabić – PSD “Stolac” Višegrad;
 2. Marko Delić – PD “Klekovača” Prijedor;
 3. Dejan Prpoš – PAOK “Banja Luka” Prijedor.

Rang lista za grupu veterana:

 1. Ljubiša Aramanda – PD “Klekovača” Prijedor;
 2. Igor Ostojić – PD “Klekovača” Prijedor.

Zbog lošeg vremena diplome i medalje za osvojena mjesta po kategorijama su uručene u planinarskom domu “Kotlovača”. Svim prisutnima se obratio Načelnik orijentacijske službe PSRS Žarko Krsmanović, zahvalio se na učešću svim takmičarima, domaćinima iz PD “Klekovača” Prijedor na gostoprimstvu i pozvao sve zainteresovane da se više uključe u orijentacijska takmičenja. Dilpome i medalje za juniore je uručio Sekretar PSRS Igor Đukić, za seniore je uručio Predsjednik PAOK “Banja Luka” Duško Blažić, za seniorke Sekretar PD “Klekovača” Marko Sarić i za veterane Žarko Krsmanović.

Druženje se nastavilo do kasno poslijepodne uz dogovore oko zajedničkih treninga naših orijentiraca.

Marko Sarić

[srizonfbalbum id=6]

 

© 2024: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress