March, 2014

now browsing by month

 

Pozdrav proljeću

U svojoj 61. godini postojanja i uspješnog rada Planinarsko društvo „Klekovača“ Prijedor je na planini Kozara u nedjelju, 23. marta 2014. godine organizovalo tradicionalni planinarski pohod „Pozdrav proljeću“. To je manifestacija koja okuplja veliki broj planinara iz zemlje i okruženja i njome se, na neki način, otvara sezona planinarenja koja u suštini nikad i ne završava.

Pripreme za ovu manifestaciju su počele još tokom januara kada je Upravni odbor PD „Klekovača“ odredio tačan datum odvijanja akcije i kada su podjeljeni konkretni zadaci članovima UO za realizaciju. Upućeni su zahtjevi pokroviteljima da u svojim mogućnostima pomognu ovaj pohod. Izrađen je Plan i program pohoda sa finansijskom konstrukciom. Upućen je poziv svim planinarskim društvima iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore (putem matičnih planinarskih saveza) da uzmu učešće na ovom, već prepoznatljivom, pohodu.

Kada su vremenske prilike dozvolile nekoliko članova Klekovače je izvršilo pripremu staze Rajkovići – Mrakovica na kojoj će se pohod odvijati kako bi bila sigurnija za prolazak svih učesnika. Uređeni su prelazi preko potoka, očišćeno šiblje i zaostalo granje na stazi. Putokazi su prekontrolisani i utvrđeno je da nedostaju dva i to na dijelu staze između potoka Uremovac i Kozaračkog kamena. Jedan putokaz je zamijenjen starim koji je naše društvo napravilo još 2007. godine. Na stijenama Kozaračkog kamena su određena dva smijera: smijer za uspon i smijer za silazak. Označeni su strelicama i markirani. Read More …

Reklamni pano u centru grada

U srijedu, 12. marta 2014. godine postavljen je novi reklamni pano Planinarskog društva “Klekovača”. Pano je postavljen u centru grada Prijedora u pješačkoj zoni, tačnije na staroj robnoj kući (bivši Makroprom). Nakon devet godina ponovo imamo svoje mjesto za oglašavanje u gradu.

Na ovaj način su aktivnosti našeg Društva postale dostupnije svim planinarima i građanima Prijedora pogotovo onima koji ne koriste internet. Tu ćete saznati sve o kalendaru aktivnosti i planiranim planinarskim akcijama.

Zahvaljuejmo se na pomoći Turističkoj organizaciji grada Prijedora oko realizacije ove zamisli!

 

[fbphotos id=759171504093463]

© 2024: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress