March, 2023

now browsing by month

 

Čisto proljeće

Odjeljenje za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove organizovalo je u Gradskoj upravi Prijedor podjelu zahvalnica i prigodnih poklona najistaknutijim učesnicima akcije “Čisto proljeće”.

Akcija je organizovana treći put povodom početka proljeća i Svjetskog dana šuma.

Cilj akcije je bio podizanje ekološke svijesti građana o potrebi očuvanja životne sredine i odlaganja smeća na za to predviđenim mjestima. Mi smo izvršili uklanjanje otpada sa više lokacija na Kozari.
Ove godine akciju je upotpunila i podjela sadnice listopadnog drveća za sve škole i javne i privatne vrtiće.

Zahvalnice, poklon bonove za nabavke sadnica u rasadniku u Puharskoj te godišnje ulaznice za Nacionalni park “Kozara” dobili su: Centar “SUNCE” Prijedor, OK “VOŽD” Prijedor, Grupa mještana Jelićke, SKUD “Dr Mladen Stojanović” Prijedor, Osnovna škola “Dositej Obradović” Prijedor, Savjet mjesne zajednice Rizvanovići, Tomislavka Šurlan, MZ Gornja Lamovita, Planinarsko društvo “Klekovača” Prijedor, Stanari zgrade Solidarnosti ulaz 41 A, Osnovna škola “Branko Radičević” Petrovo, OŠ “Jovan Dučić” Lamovita, MZ “Dr Mladen Stojanović” Palančište, Milan Sadžak, Pavle Banjac, Srđan Stupar, OŠ “Vuk Karadžić” Omarska Područna škola Niševići, Odred izviđača “Dr Mladen Stojanović” Prijedor, OO “Čuvari Sane”.

Šampioni zaštite prirode – BiH Green Awards

Dragi članovi, simpatizeri, ali i svi drugi ljubitelji prirode, kao što znate jedna od naših glavnih misija je organizovanje planinarskih pohoda i izleta. Ali jednako važan, ako ne i važniji cilj nam je očuvanje prirode kroz naše aktivnosti. Redovnim akcijama čistimo našu Kozaru od tragova neljudi i uređujemo staze kojima hodate. Mnogi su prepoznali te naše aktivnosti i ove godine smo uz mnoge druge aktiviste jedni od nominovanih za kampanju “Šampioni zaštite prirode, BiH Green awards”. Zato vas simbolično danas, na Svjetski dan šuma, pozivamo da nam date svoj glas i da podijelite sa svima sa kojima dijelimo iste vrijednosti ovaj link: https://crp.org.ba/samp…/organizacije-udruzenja-fondacije/

Naravno, pozivamo vas da glasate i svim u drugim nominovanim kategorijama.

Hvala!

16. zimski uspon na Dimitor

U jutro 12. marta okupilo se 20-tak planinara PD “Klekovača” Prijedor koji su krenuli na 16. zimski uspon na Dimitor.

Oko 8 časova smo stigli na Zelenkovac gdje smo pili čaj i kafu u jednoj etno kafani koja je vrlo specifična. Tu se okupio veliki broj planinara pa smo krenuli na stazu.

Dan je bio sunčan tako da je vladalo dobro raspoloženje. Uz smijeh i šalu penjali smo neosjetno naš vrh. Na pola puta su nas dočekali domaćini (“Vidik” iz Mrkonjić Grada) sa toplim čajem i suvim voćem. Čitavom stazom smo uživali u prelijepoj prirodi oko nas. Sam vrh je bio nagrada za naš trud. Ležali smo na mekoj travi i uživali u suncu i pogledu.

Nakon slikanja krenuli smo sa spuštanjem prema domu. Dole su nas domaćini dočekali sa ukusnim pasuljem koji je svima prijao.

Na kraju možemo reći samo riječi hvale kako za naše domaćine, tako i za našeg vodiča Valentinu Dešić! To je bio još jedan prelijep dan sa našim drugarima koji ćemo pamtiti.

Tekst: Danijela Čugalj

Fotografije: Valentina Dešić, Davorka Kezija i Sanja Topić

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

© 2024: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress