October, 2014

now browsing by month

 

Slet planinara na Trebeviću

U dogovoru sa vodičem PD “Čičak” Čelinac krenuli smo 3. oktobra 2014. godine na 6. slet planinara na Trebević. Uz put su nam se pridružili i članovi iz PD “Vidik” iz Mrkonjić Grada. Stigli smo u večernjim satima. Jutro smo proveli dočekujući prijatelje iz drugih planinarskih društava i našeg člana sa Pala Branislava Galića.

U subotnje jutro oko 10 sati smo krenuli ka vrhu Trebevića. Uz put smo odmarali kod devastiranog planinarskog doma “Vaso Miskin-Crni”. Pored planinara iz dvanaest planinarskih društava u usponu su učestvovali osnovci i srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva sa svojim nastavnicima i profesorima. Bilo je oko 93 učesnika na stazi dugoj 11 km i ukupnom usponu oko 650 m n/v.

Vrijeme je bilo oblačno sa povremenom jačom maglom. Na vrhu Trebevića smo se odmarali i fotografisali. Read More …

Uspon na Hrastovičku goru

Na poziv HPD “Zrin“ iz Petrinje učestvali smo 18. oktobra 2014. godine na 15. po redu planinarskoj kestenijadi koju su organizovali naši domaćini sa TZ Grada Petrinje a pod pokroviteljstvom Grada.  Manifestaciji je prisustvovalo 16 planinarskih društava iz Hrvatske i naše PD “Klekovača” Prijedor kao najbrojnija grupa sa 35 planinara. Kažu da je sa nama, kao i prošle godine, ova akcija međunarodna.

Poslije pozdravne riječi u parku u Petrinji kolona planinara se uputila obalom rijeke Petrinjčice prema Hrastovičkoj gori. Uz put se prikupljalo kestenje, šumski plodovi ali i tartufi uz pomoć specijalno obučenih pasa tragača. Po prekrasnom sunčanom danu, na Hrastovičkoj gori kod Planinarskog doma “Matija Filjak”, veliki broj planinara se zabavljao i družio uz učešće u traženju tartufa i izložbi gljiva, u prekrasnoj atmosferi i raspoloženju, plesu i pjesmi, nagradnim igrama, potezanju konopca, ispijanju piva i ostalim dogodovštinama kako se samo poželjeti može.

Muška ekipa našeg društva je osvojila prvo mjesto u povlačenju konopca i tako, nakon dužeg vremena, sa trona zbacila ekipu domaćina. Naša ženska ekipa nije imala takvu sreću ali nije bitno pobjediti nego dobro se smijati i zabljati se. Za pobjednika u disciplini “ispijanje piva” pripremili smo orden “Heroj pivske potrošnje” kojeg je pobjedniku uručio naš Vladimir Grublješić. Read More …

3. kolo takmičenja u orijentaciji

Takmičenja u orijentaciji se održavaju tokom cijele godine. U nedjelju, 28.09. 2014. godine održano je 3. kolo takmičenja u selu Mala Gostilja u opštini Višegrad, ispod Velikog Stoca, najvišeg vrha planine Tare.

Ekipu Planinarskog društva “Klekovača” činili su:

  1. Marko Delić;
  2. Goran Delić;
  3. Milan Popović.

 

Osvojili smo III mjesto, te smo osvojili jos tri boda (ukupno osam) i u ukupnom plasmanu smo na III mjestu. Bodovna razlika je minimalna. Staza na kojoj se odvijalo takmičenje je bila izuzetno teška, do sada najduža i najteža, zbog ujednačenosti ekipa. Sljedece takmičenje će biti u našoj regiji.

 

Igor Đukić

PD “Stolac” Višegrad 10 bodova
PD “Čičak” Čelinac 9 bodova
PD “Klekovača” Prijedor 8 bodova
PD “Sjemeć” Rogatica 7 bodova
PSD “Glasinac” Sokolac 6 bodova
PSD “Previja” Lamovita 5 bodova
PD “Volujak” Gacko

3 boda

© 2024: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress