Uspon na Hrastovičku goru

Na poziv HPD “Zrin“ iz Petrinje učestvali smo 18. oktobra 2014. godine na 15. po redu planinarskoj kestenijadi koju su organizovali naši domaćini sa TZ Grada Petrinje a pod pokroviteljstvom Grada.  Manifestaciji je prisustvovalo 16 planinarskih društava iz Hrvatske i naše PD “Klekovača” Prijedor kao najbrojnija grupa sa 35 planinara. Kažu da je sa nama, kao i prošle godine, ova akcija međunarodna.

Poslije pozdravne riječi u parku u Petrinji kolona planinara se uputila obalom rijeke Petrinjčice prema Hrastovičkoj gori. Uz put se prikupljalo kestenje, šumski plodovi ali i tartufi uz pomoć specijalno obučenih pasa tragača. Po prekrasnom sunčanom danu, na Hrastovičkoj gori kod Planinarskog doma “Matija Filjak”, veliki broj planinara se zabavljao i družio uz učešće u traženju tartufa i izložbi gljiva, u prekrasnoj atmosferi i raspoloženju, plesu i pjesmi, nagradnim igrama, potezanju konopca, ispijanju piva i ostalim dogodovštinama kako se samo poželjeti može.

Muška ekipa našeg društva je osvojila prvo mjesto u povlačenju konopca i tako, nakon dužeg vremena, sa trona zbacila ekipu domaćina. Naša ženska ekipa nije imala takvu sreću ali nije bitno pobjediti nego dobro se smijati i zabljati se. Za pobjednika u disciplini “ispijanje piva” pripremili smo orden “Heroj pivske potrošnje” kojeg je pobjedniku uručio naš Vladimir Grublješić.

Domaćini su nam se zahvalili na učešću i masovnom dolasku na ovu planinarsku akciju i uručili li nam model kestena koji će zauzeti posebno mjesto u planinarskom domu na Kotlovači.

Marko Sarić

[fbphotos id=878560648821214]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress