Vodopad Skakavac i Vrljajak

Da u našem okruženju ima prirodnih zanimljivosti to dokazuje još jedan naš izlet. Dvadesetsk planinara PD “Klekovača” zaputilo se u nedjelju, 14.04.2024. godine prema Kotor Varoši. Okupljanje svih planinara bilo je u Obodniku u kafani uz prvu jutarnju kafu. Tu su nas dočekali domaćini iz PD Mehanizam i poveli dalje. Prevoz nas je dovezao do Duboke odakle je krenula naša pješačka tura.

Kroz šumu kraj rječice stižemo do Tomine kolibe gdje pravimo pauzu uz rakiju, sok, pivo… Neki od nas tu potpisuju i peticiju za zaštitu prirode. Malo strmijim dijelom staze stižemo do Vodopada Skakavac koji je bio jedan od naših ciljeva. Poslije kraćek odmora i bezbroj napravljenih fotkica krećemo dalje.

Naš sljedeci cilj je bio vrh Vrljajak ili Kuzmića stijene visine 1102 m sa divnim pogledom. Tu su smo sreli poskoke i krpelje, trudili su se da budu neprimjetni ali oštrim oku ništa ne promiče pa ovo je njihovo vrijeme kad su i oni tu.

Naš konačni cilj je Planinarski dom Grabovačka Rijeka gdje su domaćini pripremili ručak, hladno pivo i dodjelu zahvalnica.
Punih stomaka vraćamo se kući bogatiji za još jedno planinarsko iskustvo.

Tekst: Valentina Dešić

Fotografije: Valentina Dešić, Zoran Petrić i Miroslav Joksimović

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress