Pecijine staze

U nedelju, 28.4. sedamdesetak planinara PD “Klekovača” uzelo je učešće u 21. tradicionalnoj akciji “Pecijinim stazama” u organizaciji PSD “Pecija” iz Kozarske Dubuce.
Okupljanje planinara bilo je kod manastira Moštanica gdje su nas domaćini dočekali sa kafom i rakijom kako i priliči dobrom domaćinu.

Prije nego što smo krenuli na stazu slikali smo se ispred manastira gdje nam se obratio i prijedsednik Planinarskog saveza Republike Srpske dr Neno Dobrijević i upoznao nas sa radom Saveza i novitetima koji su uvedeni.

Ovog puta na stazi nas je dočekalo iznenađenje. Proteklih godina staza je uglavnom bila laganog karaktera međutim sad to nije bio slučaj. Za neke je bila šetnja a za neke nesavladiv niz uzbrdica. Nažalost znatan broj planinara odustao je na drugoj jačoj uzbrdici. Veći broj je pritegao pertle i nastavio dalje do Paleža koji nam je bio glavni cilj. Tu pravimo veću pauzu uz kafu, čaj, užinu… i upoznajemo se sa istorijskim značajem tog mjesta. Tu sabiramo i oduzimamo utiske sa pređene staze uz smijeh, rakijicu, koji dobar zalogaj, slatkiš i ono što je najljepše u svemu ovome – druženje sa planinarskim drugarima.

Poslije dobrog odmora krećemo prema manastiru gdje su domaćini organizovali ručak za sve učesnike i dodjelu zahvalnica. Zahvaljujemo domaćinu na gostoprimstvu i odlazimo svako sa svojim utiscima do nekog sljedećeg druženja.

Tekst: V. Dešić

Fotografije: V. Dešić, M. Mrđa, Z. Petrić i V. Davidović

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress