Proljećno uređenje

Ekološka akcija “Čisto proljeće” je akcija koju duži niz godina organizuje Gradska uprava Prijedor. To je akcija dobrovoljnog karaktera čiji cilj je uređenje zelenih površina, igrališta, šetališta kroz uklanjanje otpada i sadnju cvijeća, ukrasnog grmlja i drveća.

Naše Planinarsko društvo “Klekovača” je redovni učesnik ove akcije gdje se posebno orijentišemo na planinu Kozaru kao matičnu planinu. Možemo slobodno reći da za nas ekološka akcija traje tokom cijele godine.

Gradska uprava je svim učesnicima “Čistog proljeća” uručila zahvalnice i poklon bonove za kupovinu sadnica u rasadniku “Čustić” u Kozaruši. Mi smo se odlučili za sadnice četinara i ukrasnog grmlja koje će krasiti dvorište planinarskog doma “Kotlovača” na Kozari.

Takođe, svake godine pa tako i ove dvorište našeg doma bude uljepšano cvijećem što čini boravak još ugodnijim. Terasa na domu je sada vedrija i rascvjetana. Sadnice cvijeća dobijamo još jednim gradskim projektom – “Proljećnim uređenjem grada”. Cvijeće je uzgojeno u plastenicima “Komunalnih usluga” AD Prijedor.

Zahvaljujemo se Gradu i Komunalnom preduzeću na vrijednoj donaciji!

Tekst: Marko Sarić

Fotografije: Tanja Timarac i Marko Sarić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress