Kanjon Cvrcke i Vilenska vrela

29. maja su planinari PD „Klekovača“ posjetili Kneževo i njihovo PD „Vilenska vrela“. Ljubazni domaćini su nas dočekali sa toplim napicima i širokim osmjehom lica.

Nakon okupljanja ostalih planinarskih društava (kojih je bilo mnogo) i zajedničkog fotografisanja krenuli smo na stazu. Vremenska prognoza za taj dan je bila koša 90% ali o tome niko nije razmišljao jer je pred nama bila lijepa staza koja je prolazila pored vodopada, pećina i, naravno, ljekovite vode – izvora zdravlja. Rijeka Cvrcka nas je očarala svojom bojom i ljepotom. Tu se svako malo zastajalo, uživalo u pogledu i fotografisalo. Naravno da ima i dosta fotografija sa drugim planinarima gdje se rađaju brojna i trajna prijateljstva. Dan je odmicao u dobrom raspoloženju i šali. Kiša nije padala što je dokazalo da nikad ne treba ostati kod kuće zbog vremenske prognoze.

Po završetku hodanja, na kraju staze su nas domaćini čekali sa ručkom koji je bio veoma ukusan. Sve se dopunili sa pjesmom uz zvuke gitare i novim poznanstvima.

Na putu kući smo saznali da je jedna grupa vidjela dva mečeta sa majkom. Srećom, samo ih je mrko pogledala i otišla svojim putem. Ostaje nam još jedno lijepo sjećanje na Vilenska vrela i rijeku Cvrcku. Vidimo se dogodine!

Tekst: Danijela Čugalj

Fotografije: Mira Dolić, Danijela Čugalj i Milan Mrđa

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress