Via Dinarica – Oprema za održavanje planinarskih staza

ViaDinarica Oprema

Naše društvo je bogatije za opremu koja će nam značajno olakšati posao održavanja planinarskih staza i okoline planinarskog doma.
Grad Prijedor je od 2019. godine uključen u Projekat ViaDinarica, koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS).
Zahvaljujući ovom projektu je dana 18.01.2021. godine, u prostorijama Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD, Planinarskom društvu „Klekovača“ uručena oprema za održavanje planinarskih staza. Inicijativa uručenja opreme Planinarskom društvu Klekovača predstavlja jednu od završnih aktivnosti druge faze projekta ViaDinarica koji se provodi u saradnji sa Gradom Prijedorom. Pomenutu opremu čine motorne pile, trimeri, teleskopske makaze, motori i svrdla za bušenje zemlje, bušilice i dr. oprema ukupne vrijednosti oko 5.000 KM.
Projektom su do sada su finansirane incijative uređenja Info centra u Nacionalnom parku Kozara, Projekat uređenja sale u Planinarskom domu Kotlovača, Uređenje penjališta Zečiji kamen, Projekat sadnje 1000 stabala u NP Kozara, a u toku je i projekat opremanja prodajnog mjesta u NP Kozara.
Svim pomenutim donatorima, kao i projektnom timu Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD se iskreno zahvaljujemo.

PD Klekovača

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2022: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress