Izvori Plive, Janjske otoke, Balkana

U nedelju 13. 06., uprkos najavljenoj kiši, grupa od 30-ak planinara je u 7 časova krenula na bogat izlet gdje su bile u planu četiri destinacije. Neki entuzijastični planinari su krenuli i u patikama s obzirom da je izlet uključivao više rekreativnu šetnju. Malo su se pokajali zbog kiše, ali nije bila velika smetnja zbog zanimljivog dana koji je uslijedio.

Jaka kiša nas je na Zelenkovcu „natjerala“ u kafanu gdje se popila kafa, čaj, rakija, ko šta voli. Nakon toga smo se uputili na izvore Plive i upoznali se sa 3 izvora koji je poseban svaki na svoj način, gdje smo od vodiča čuli zanimljive informacije. Tada smo bili već dobro pokisnuli, ali na putu do Janjskih Otoka, kiša je prestala. Tamo smo se upoznali sa prelijepim predjelima, ručali ukusnu pastrmku i kupili pokoji suvenir.

Poslednja destinacija tog  dana je bila Balkana gdje je grupa planinara dala oduška veselom dječijem duhu i vozila se pedalinom kroz jedno od jezera. Vožnja je bila vesela, propraćena smijehom, fotografisanjem i snimcima zanimljivih događaja, uz uživanje u zelenilu koje je okruživalo jezero.  Vrijeme je prebrzo prošlo ali zasigurno kvalitetno utošeno.

Planinarski pozdrav do sledećeg pohada, nadamo se bez kiše.

Topić Sanja, planinar početnik

Fotografije: Sanja Topić, Verica Petrić i Marko Sarić

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress