Савезна акција – “Србија и Македонија 2022”

Планинарски савез РС ће понудити својим члановима занимљиве туре, након много потешкоћа и отказивања у претходне двије године. У љето 2022.године организујемо акцију на подручју Србије и Македоније. Надамо се да ће лијепа планинарска атмосфера и дружење на овом путовању остати за примјер и памћење.

Три врха: Миџор ( 2.169 м/нм ), Солунска глава (2540 м/нм), Црни Камен (2257м/нм).

У петак, 05. августа 2022. крећемо из Б.Луке у 23:30 са старе аутобуске. У суботу ујутро ћемо посјетити манастир Манасија. У току дана стижемо у планинарски дом „Бабин Зуб“ и ноћимо.

У недjељу се пењемо на Миџор (2.169 м/нм), враћамо се у дом и ноћимо.

У понедjељак ујутро крећемо ка Македонији. Посјетићемо манастир Прохор Пчињски. У току дана стижемо у село Нежилово гдје остављамо возило и пјешачимо 3 сата до дома. Ноћимо.

Уторак се пењемо на врх Јакупице, Солунска глава (2540 м/нм). Ноћимо у дому.

У сриједу ујутро силазимо до возила. Посјетићемо манастир св. Јован Бигорски. Ноћимо у Охриду.

У четвртак ћемо посјетити св. Наум. Враћамо се у Охрид и ноћимо.

Петак је резервисан за једнодневни планинарски излет на Јабланицу, врв Црни Камен (2257м/м). Враћамо се у Охрид. Ноћимо.

Субота је слободан дан за уживање на Охридском језеру. Ноћимо.

У недjељу рано ујутро крећемо кући. У Б.Луку стижемо око 23:30.

За ову акцију је потребна опрема: Планинараске ципеле, ранац, мали ранац, врећа, штапови, гамашне, хлаче, кабаница, тренерка, дукс, качкет, наочале за сунце, крема заштитна, приручна апотека, храна, вода, веш, пресвлака, патике, папуче, чеона лампа, планинарска картица, пасош, новац, прибор за личну хигијену, телефон.

Котизација од 380 КМ покрива трошкове организације, превоза, смјештаја, мајице и путно осигурање. Број мјеста је ограничен.

Пријаве примамо до 01.07.2022. г. уз 50% уплате на жиро рачун ПСРС 562 006 00002323 22 НЛБ. Други дио треба уплатити до 01.08.2022. Уз пријаву на мејл pdcicak@gmail.com потрeбно је навести име, презиме, датум и мјесто рођења, број пасоша и до кад вриједи, држављанство, број телефона и назив матичног пл. друштва, величину мајице ( M, S, L, XL, XXL …). Накнадно ћете доставити препоруку друштва и изјаву о преузимању одговорности.

Храну носимо или купујемо у току пута по властитом избору. У случају одустајања могуће је враћање уплате уколико се нађе замјена.

Уколико се пријавите за акцију дужни сте поштовати план и циљеве акције и придржавати се упутства водича. Измјене плана су могуће у складу са временским условима и околностима на терену. О измјенама одлучује вођа пута.

Акцију организује, води и суфинансира ПСРС. Вођа пута: Драган Кузмановић, планинарски водич МБ 015 Контакт: 0038765 00 55 44, pdcicak@gmail.com,

Вођа успона: Љубиша Араманда, планинарски водич МБ 011 Контакт: 0038765595323, lj.aramanda75@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress