Ekološka akcija

Grad Prijedor je po drugi put organizovao ekološku akciju pod nazivom “Čisto proljeće” koja je održana 20. marta da bi na simboličan način obilježili prvi dan proljeća i Svjetski dan šuma.

Ova akcija je bio način da se podigne svijest građana, da ne bacaju otpad mimo mjesta koja su za to predviđena i da čuvaju životnu sredinu. Moto akcije je bio “Za jedan dan očistimo grad” a učestvovanje u akciji je bilo dobrovoljnog karaktera zbog čega upućena zahvalnost svim njenim učesnicima.

Akciji su se odazvali Planinarsko društvo Klekovača, Slavica Vokić iz Velikog Palančišta, Odbojkaški klub “Vožd”, mještani Jelićke, neformalna grupa mladih projekta, “Ja srce Prijedor”, savjeti mjesnih zajednica Rizvanovići, Rakovčani i Lamovita, Odred izviđača “Dr Mladen Stojanović”, učenici Centra, “Sunce”, osnovne škole “Jovan Cvijić” Brezičani, “Branko Radičević” Petrovo, “Desanka Maksimović” Prijedor, Osnovna škola “Kozarac” Kozarac i prijatelji, mještani Rakelića te Omladinska organizacija “Čuvari Sane” i prijatelji.

Da bi motivisali građane da učestvuju u ovoj akciji organizovan je i prijem fotografija prije i poslije čišćenja, a kao znak zahvalnosti i za dalju motivaciju, najvrijedniji građani nagrađeni su prigodnim nagradama. Nagrade su bile 10 kompleta godišnjih ulaznica za Nacionalni park Kozara i poklon bonovi u vrijednosti od 50 KM, 100 KM i 200 KM za kupovinu u rasadniku Centra za sjemensko-rasadničku proizvodnju” Doboj radna jedinica “Gornja Puharska” Prijedor.

Naše planinarsko društvo je dobilo poklon bon od 100 KM koji ćemo iskoristiti za kupovinu sadnica koje će krasiti dvorište planinarskog doma “Kotlovača” na Kozari. Zahvalnica i poklon bon su uručeni predsjedniku Društva Mr Draganu Romčeviću.

Gradu Prijedoru se zahvaljujemo na prepoznatom trudu i angažmanu naših planinara!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2022: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress