Rođendan Klekovače na Klekovači

6. juna 1953.godine osnovano je Planinarsko društvo “Klekovača” Prijedor a 68 godina kasnije na isti datum obilježen je Dan društva na planini Klekovači.

Grupa od 30-ak planinara se u ranim jutarnjim časovima zaputila u pravcu Planinarskog doma Klekovača, a oko 11 časova su započeli uspon na Malu Klekovaču (1761m). Uspon je započeo veselo, uz fotografisanje, smijeh i uz očekivanje najavljene kiše. Učesnici su pokazali oduševljenje neobičnim predjelima kroz koje su prolazili, od kojih je većina tu prolazila prvi put. Raznovrsne biljke, stijene neobičnih oblika i pokoji veći uspon su dominirali ovom stazom. Kada su stigli na vrh, učesnici su bili oduševljeni pogledom, naročito izgledom Velike Klekovače koja se jasno vidjela, a gdje se jedan dio učesnika istovremeno nalazio. Nakon ručka, fotografisanja i pokoju kap kiše, planinari su se uputili prema planinarskom domu “13 runolist” gdje je bila planirana proslava rođendana.

Rođendan su obilježile i dvije torte, a svjećice su ugasili najstariji i najmlađi učesnik pohoda. Nakon nekoliko sati druženja, planinari su krenuli put Prijedora, a u autobusu je nastavljena rođendanska atmosfera – uz pjesmu i nazdravljanje pokojom čašicom. Put do kuće je bio propraćen kišom, ali bitno je da nas je zaobišla tokom najvažnijeg dijela dana.

Uz iščekivanje uspona na Veliku Klekovaču, šaljemo Vam planinarski pozdrav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress