Gosti u Kotlovači: BOČ Kostrivnica – Kolektor CCL

Proljeće je konačno stiglo i u Kotlovaču. Upravo ta činjenica, ali nadamo se i naše gostoprimstvo, je zaslužna što smo prethodni vikend u planinarskom domu ugostili mnogobrojne ljubitelje prirode.

Ovaj put su naši gosti bili zaposlenici kompanije Kolektor CCL iz Laktaša i planinari Planinarskog društva „Boč“ Kostrivnica iz Slovenije. Iako su jedni došli kao iskusni planinari, a za druge se nadamo da će to tek postati, zajednička im je ljubav prema prirodi i uživanje u istoj.

Naši gosti iz Planinarskog društva „Boč“ iz Kostrivnice su ovaj dolazak planirali još od prošlog ljeta, kada je njihov vodič u oglednoj turi obišao prostorije našeg doma i kada smo dogovorili okvirne detalje posjete. Sada je došlo vrijeme za realizaciju tog plana i grupa od dvadesetak planinara je stigla Kozari u pohode.

Uz pratnju naših vodiča, grupa je u dva dana boravka obišla najzanimljivije lokalitete u Nacionalnom Parku Kozara, poslušala predavanje kustosa u Muzeju na Mrakovici, ali i uživala u kulinarskim specijalitetima ovog kraja. Jedan od planinara je odlučio da stazu od Kozaračkog kamena do Mrakovice pređe potpuno bos. I tako je bilo sve do nedjelje ujutro kada su naši dragi gosti krenuli put Slovenije, sa usputnom stanicom na Manjači.

Zaposlenici Kolektor CCL su, za razliku od planinara, na Kozari boravili samo jedan dan. Iako nisu planinari hrabro su odlučili da do Kotlovače dođu pješice planinarskom stazom. Mnogima je i to bilo malo, pa su prošetali i do Zečijeg kamena, lokaliteta koji im se posebno svidio. S obzirom da su rano stigli do doma, bilo je dovoljno vremena za sve planirane aktivnosti tog dana, a koje su pored šetnje u prirodi, pripreme hrane i druženja uključivali i poslovne prezentacije, kao poslovni dio ovog „team building-a“. Nakon svega navedenog, svima je prijala odlična čorba i roštilj koji su vrijedni članovi grupe pripremili.

Kotlovača je ovog vikenda ugostila više od 80 ljudi i ponovo je imala onu predratnu sliku koje se sjećaju mnogi stariji planinari. Iskreno se nadamo da smo se pokazali kao dobri domaćini i jednoj i drugoj grupi. Opet ih pozivamo da budu naši gosti, u što skorijoj budućnosti.    

Tekst: D. Zgodić

Fotografije: P. Zorić, B. Jojić, B. Zgodić i D. Zgodić

 

[srizonfbalbum id=70]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress