Vidovdanski uspon na Maglić 2016

Kako to ide svake godine tako je bilo i ove. PD „Klekovača“ se zaputila u pravcu Maglića (najviši vrh BiH, 2386 m) na tradicionalni Vidovdanski uspon 24-26. juna 2016. godine.
Rano ujutru se krenulo iz Prijedora da bi se uz laganu vožnju i pauze što ugodnije stiglo do cilja. Prijevor je bio naš cilj gdje smo stigli u ranim popodnevnim satima. Odluka je pala da prenoćimo u kampu na Prijevoru i da se sutradan rano ujutru zaputimo prema vrhu direktno sa Prijevora, Banjalučkim smjerom.
Nakon buđenja i pakovanja, zajedno sa PSD „Patrija“ Gradiška, krenuli smo lagano ka vrhu. Jutro je bilo više nego odlično, vedro nebo, ugodna temperatura a staza u hladu. Uz neočekivano veliku gužvu koja je bila na stazi, uspješno smo stigli do vrha. Nakon kratkog odmora i druženja sa planinarima iz drugih društava širom BiH, pa i dalje, nastavili smo dalje prema Trnovačkom jezeru. Promjena vremena je dala petama vjetra jer i nije bilo baš prijatno slušati zvuke grmljavine koji se približavaju. Sreća, vrijeme nam je ipak išlo na ruku tako da smo bez velikih poteškoća stigli do Trnovačkog jezera gdje smo napravili pauzu za odmor i kupanje. Nakon pauze slijedio je povratak u kamp na Prijevoru gdje smo prespavali još jednu noć, a zatim i povratak za Prijedor.
Bio je to još jedan uspješan izlet koji je bio više nego odličan, a to možete vidjeti i na fotografijama.
Fotografije: Draško Zgodić i Igor Milošev

Tanja Timarac

[srizonfbalbum id=14]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress