December, 2019

now browsing by month

 

Novogodišnja čestitka

Parada povodom Dana Republike Srpske

Povodom Dana Republike Srpske, 9. januara 2020. godine u Banja Luci će biti organizovan svečani defile pripadnika MUP-a Republike Srpske i civilnih struktura (vladinih i nevladinih organizacija i ustanova). Jedan od ešalona u defileu biće i ešalon Planinarskog saveza Republike Srpske.

Detalj iz svečanog defilea

Na osnovu toga primili smo dopis PSRS u kojem se traži da dostavimo spisak zainteresovanih planinara Planinarskog društva “Klekovača” Prijedor koji žele učestvovati u svečanom defileu. S toga, pozivamo sve zainteresovane članove da se jave sekretaru Društva na telefon 065/440-150 ili e-mail: info@pdklekovaca.org do 17.12.2019. godine do 12 časova.

Kako je bilo na prošlogodišnjem svečanom defileu možete pogledati putem ovog linka: http://www.pdklekovaca.org/?m=201801

Srdačan pozdrav!

Rudarska transverzala

Povodom obilježavanja Dana rudara, Planinarsko-skijaško društvo “Ljubijski rudar” proteklog vikenda je organizovalo tradicionalni XV Marš planinara – “Rudarsku transverzalu”, na relaciji Rajkovići – Kotiovača – Zečiji kamen – Jankovića kamen – Benkovac – Mrakovica.

Ove godine odziv na akciju je bio odličan, čak 85 učesnika od kojih su većina članovi PSD “Ljubijski rudar” i radnici “ArcelorMittala” Prijedor, a pridružili su nam se i planinari iz drugih planinarskih društava: PD “Klekovača” iz Prijedora, PD “Pecija” iz Kozarske Dubice, PD “Manjača” iz Banja Luke  i PD “Patrija” iz Gradiške, što nam je posebno drago.

Krenuli smo Iz Rajkovlća (275m) prema planinarskom domu na Kotlovači, gdje su nas vrijedni domaćini dočekali sa toplim napicima. Pošto smo se okrijepili, nastavili smo dalje prema Jankovića kamenu (672m) gdje smo, u nekoliko grupa, izašli na vidikovac, vrijeme je poslužilo pa smo sa vidikovca imali pogled na Prijedorsko polje i okolne kozaračke vrhove. Nakon uživanja u pogledu i neizbježnog fotografisanja, nastavili smo ka našem cilju Mrakovici (806m) gdje je za sve učesnike bio obezbjeđen ručak. Pripremili smo i posebno iznenađenje, harmonikaša, pa se nakon dobrog ručka, igralo i pjevalo, a na rastanku se odigralo i neizbježno “Kozaračko kolo”.

Još jedna uspješna akcija je iza nas. Zadovoljni smo, jer smo dan proveli u prekrasnom ambijentu Kozare uz fizičku aktivnost, razgovor i smijeh, što je siguran recept za zdrav i ispunjen život. Na ovaj način približili smo ljepote naše Kozare, koja nam je blizu i zaključili da mogućnosti koje ona pruža nedovoljno koristimo.

Najzad, ova akcija ne bi bila moguća bez podrše koju nam pruža privredno društvo “ArcelorMittal” Prijedor na čemu im se, ovim putem, posebno zahvaljujemo.

Tekst: Bojana Derkuća-Bevandić

Fotografije: Bojana Derkuća-Bevandić, Zoran Petrić i Marko Sarić.

© 2020: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress