November, 2019

now browsing by month

 

DINARA – Sinjal i obilazak slapova NP Krka

Planinarsko društvo „Klekovača“ Prijedor u okviru planiranih aktivnosti organizuje uspon na Dinaru i njezin najviši vrh Sinjal (1831 m) u periodu od 16. do 17. novembra 2019. god. U okviru ture posjetićemo  i najljepša obilježja Nacionalnog parka Krka, Skradinski buk i Roški slap. Dinara je najviša planina u Hrvatskoj i jedna od naslikovitijih u Dalmaciji i zaleđu. Pretpostavlja se da je ime dobila po ilirskom plemenu Dindara, koje je živjelo s istočne strane planine, dok je vrh Sinjal dobio ime po geodetskoj oznaci na vrhu (signal). Dinara je još uvijek prilično divlja planina u kojoj se mogu sresti različite vrste životinja poput: vuka, lisice, lasice, kune, medvjeda, risa, divljeg vepra, divokoze, srne, orla i sokola. Sa vrha planine pogled seže ka Peručkom jezeru na jugoistoku, Troglavu i Konju na sjeveroistoku, Prominu na zapadu i Kijevskom Kozjaku i Svilaju na jugu.

 Plan izleta:

 16.11.2019.

 1. 04:00 h – polazak iz Prijedora ispred sportske dvorane „Mladost“; vozimo se preko Drvara i graničnog prelaza Strmica do NP Krka, ulaz Lozovac;

2. 10:00 h – obilazak Skradinskog buka;

3. 13:00 h – obilazak Roškog slapa;

4. 17:00 h – dolazak u planinarsku kuću na Promini, druženje i noćenje;

 

 17. 11.2019.

 1. 06:00 h – ustajanje, lična higijena, doručak;

2. 07:00 h – polazak prema selu Mirkovići;

3. 08:00 h – dolazak u selo i početak ture;

4. 13:00 h – izlazak na vrh Sinjal;

5. 16:30 h – povratak sa vrha i polazak za Prijedor;     

6. 22:00 h – dolazak u Prijedor

 

Opšti uslovi za učešće: odlično zdravlje, fizička kondicija i psihička stabilnost.

 Neophodna oprema za sve učesnike: biometrijski pasoš sa minimalno šest mjeseci do isteka roka važenja, planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za tekuću godinu, lajner, slojevita i topla odjeća za dva dana boravka na planini, kapa, rukavice, vjetrovka, kabanica, planinarske cipele, ranac 40 l, štapovi, čeona lampa, pribor za prvu pomoć, krema za zaštitu od sunca, naočare za sunce, pribor za ličnu higijenu, voda i hrana.

 Učesnici  obilaze stazu na sopstvenu odgovornost. Tura je srednje kondiciono zahtjevna.

 Cijena izleta je 70 KM. U cijenu su uključeni prevoz, smještaj u domu, ulaznica u NP Krka i troškovi organizacije. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova moguće je odgađanje akcije. Otkazivanje učešća od strane učesnika, u roku kraćem od 48 sati do početka akcije ne podrazumijeva povrat novca. Broj mjesta je ograničen kapacitetom prevoza. Prijave se primaju do srijede, 13.11.2019.god., do 12h do kada je obavezno izvršiti uplatu. Prednost prilikom prijave imaju članovi PD Klekovača.

 Prijave i informacije o uplatama isključivo na broj telefona 065/299-733 ili na e-mail: info@pdklekovaca.org.

 Vodič: Milica Bogdanović

 Planinarski pozdrav!

 

Članarina za 2020. godinu

Članski materijal za 2020. godinu sadrži dosta novina i može se naručiti. Od 2020. godine će umjesto knjižica u upotrebi biti plastične kartice izdane od strane Planinarskog saveza Republike Srpske.

Mole se svi članovi PD “Klekovača” Prijedor koji žele obnoviti članarinu za 2020. godinu i oni koji tek žele postati članovi da se do 15.12.2019. godine prijave kod sekretara Društva Sarić Marka na tel: 065/440-150 ili e-mail: info@pdklekovaca.org kako bi što prije Savezu dostavili spiskove za štampanje kartica.

Godišnja članarina u Društvu iznosi 25 KM za punoljetne i 10 KM za maloljetne članove. Novina je, takođe, da plaćate karticu 5 KM koja važi pet godina i po isteku tog perioda kupuje se nova. U cijenu je uračunato osiguranje koje će važiti na području BiH u periodu od 1.1.2020. do 31.12.2020. godine.

Iz PSRS navode da će naš Savez tokom naredne godine pristupiti UIAA.

Uplata članarina i nove kartice će se vršiti po završetku štampanja, tj. prilikom neposrednog uručenja.

Svi oni planinari koji su zaboravili da izvrše uplatu članarine za 2019. godinu još uvijek mogu to da učine.

Kao član našeg Društva stičete pravo na popust za učešće na planinarskim akcijama u našoj organizaciji, popust na noćenja u planinarskom domu “Kotlovača” na Kozari i drugim planinarskim domovima, popust za ulaznice u Nacionalni park “Kozara” (godišnja ulaznica u Park za naše članove je 20 KM), popust od 20% u Inter Sportu na svu planinarsku opremu, popust na planinarsku opremu u Alp Outdoor shop-u u Banja Luci, popust od 20% na obuću u prodavnici Alpina u Banja Luci te popust od 15% u Juventa Sportu. Prilikom kupovine u ovim prodavnicama morate pokazati člansku karticu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu i ličnu kartu.

Pridružite nam se da uživamo zajedno!

© 2019: PD Klekovača | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress